Carillon – the flight of time: Openings­voorstelling Cultura Nova

Kitonb (IT)

Een ronddraaiende metalen torenconstructie van zes meter hoog, die doorkruist wordt door 600 meter elastische kabel, vormt het decor van ‘Carillon – the flight of time’. Spektakel gegarandeerd dus bij de openingsvoorstelling van Cultura Nova door het Italiaanse theatergezelschap Kitonb. Deze voorstelling markeert tevens de opening van het themaprogramma ‘Bovengronds’ van de Gemeente Heerlen.

Het urban openluchtspektakel ‘Carillon – the flight of time’ neemt de toeschouwer mee op een droomachtige reis door het universum. De acrobatische dansers van Kitonb bewegen behendig door de toren en creëren een beeldend verhaal met de vier seizoenen als leidraad. De dans en acrobatiek worden aangevuld met een krachtige soundtrack uit verschillende tijdvakken en culturen, variërend van elektronische muziek tot gezongen mantra’s, van orkestrale fuga’s tot oer-stemmen.

De voorstelling ‘Carillon – the flight of time’ is al in 200 steden in meer dan 30 landen opgevoerd. Duizenden toeschouwers vergaapten zich aan de surrealistische beelden, de duizelingwekkende sprongen in de leegte en de spectaculaire effecten. Laat de kans niet voorbijgaan om u onder te dompelen in deze theatershow over een wereld die zichzelf vernietigt, maar weer opveert en met jong elan een nieuw tijdperk binnentreedt.

Regisseur van ‘Carillon’ is de Italiaanse kunstenaar Angelo Bonello. Hij heeft een groot aantal internationale producties op zijn naam staan. Samen met Alberta Nunziante richtte Bonello twintig jaar geleden het theatergezelschap Kitonb op. Beide artiesten begonnen met experimenten in aerial dance en het ontwikkelen van artistieke voorstellingen. Na een aantal jaren verlieten ze het podium om zich volledig te wijden aan het bedenken en produceren van spectaculaire shows. Sinds de samenwerking met producent Fabrizio Minasi vanaf 2005, is Kitonb een werkplaats geworden van projecten en spectaculaire evenementen, die miljoenen mensen over de hele wereld enthousiast hebben gemaakt.

www.kitonb.com