Day Dream Space

Audrey Apers en Tim Scheffer (BE/NL)

(Dans)performer Audrey Apers en (installatie)ontwerper Tim Scheffer vinden elkaar in hun onderzoek naar beweging. Audrey in de lichamelijke vertaling van beweging en Tim in de vertaling van ruimtelijkheid en materialen in beweging. In ‘Day Dream Space’ gaan ze samen op zoek naar een collectieve beleving van dagdromen.

Tussen de 15 tot 50% van onze wakende uren dwalen we af naar innerlijke gedachten. Recent wetenschappelijk onderzoek beschrijft dagdromen als een vitale functie van de psyche; een bron van creativiteit en een arena voor het repeteren van sociale vaardigheden. Volgens wetenschapsjournaliste Josie Glausiusz kan het zelfs de ruggengraat van ons bewustzijn zijn. Misschien hebben we allemaal dan ook meer tijd nodig om onze gedachten te laten afdwalen.

Performance
Audrey en Tim hebben ‘Day Dream Space’ ontwikkeld vanuit een nieuwsgierigheid naar de vertaalbaarheid van dagdromen in beeld, beweging en ruimte. Wat een dagdroom precies is en wanneer het begint en eindigt lijkt immers ondefinieerbaar.
De installatie is een autonome ruimte die wordt bewoond door een performer. Het publiek wordt uitgenodigd om één voor één de ruimte in te gaan en deel te worden van het werk. Door te spelen met elementen als geluid, licht en het lichaam verschuift de performer de realiteit van de bezoekers, met als doel de bezoeker een veranderd gevoel van tijd en ruimte te geven.

In coproductie met Zomerparkfeest Venlo, VIA ZUID en SALLY Dansgezelschap Maastricht

www.timscheffer.com
www.viazuid.com