Duende

Bewoners Heerlerbaan i.s.m. Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann (NL)

Met als special guest: ‘Godzilla‘ van Plasticiens Volants!

Parade Heerlerbaan100 

31 augustus viert de Heerlerbaan het 100-jarig bestaan van de wijk met een muziek theatrale parade onder begeleiding van ACCU. Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann, beiden jarenlang verbonden aan theatergroep Dogtroep, presenteren in deze parade het verhaal van de Heerlerbaan samen met jonge theatermakers, verenigingen en bewoners van alle leeftijden uit de wijk.

De ‘Parade Heerlerbaan100’ belooft een visueel spektakel met bizarre karakters, sfeervolle beelden, humor en muziek. Het kloppend hart in de aanloop naar de optocht is de Cultuurwerkplaats Duende (Vullingsweg 167). De makers van ACCU verblijven hier in augustus om met bewoners en organisaties uit de wijk in een gezamenlijk sociaal-artistiek proces aan ‘Duende’ (spreek uit: dwende), zoals zij de parade/voorstelling hebben genoemd, te werken. ‘Dit Spaanse begrip is afkomstig uit de wereld van de Flamenco en staat voor levenskracht, spirit, energie en vitaliteit.

Doe mee of kom kijken!
De parade start bij de bron van de Caumerbeek bij de Horicherhof en zal eindigen bij de Peter Schunckstraat waar de nieuwe murals van de Stichting Street Art onthuld worden.

Programma voor jongeren
50 kinderen tussen 8 en 12 jaar gaan samen met een aantal kunstenaars onder begeleiding van Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann van ACCU op een creatieve en kunstzinnige ontdekkingstocht met zang, dans, muziek en schilderen. De resultaten van dit sociaal-artistieke project worden 31 augustus tijdens ‘Duende’ gepresenteerd.

Care&Culture Sevagramkoor 
De ‘Parade Heerlerbaan100’ doet ook De Oranjehof aan, waar een optreden van het Care&Culture Sevagramkoor op het programma staat. Dit unieke koor dat zorgorganisatie Sevagram en basisschool De Tovercirkel samen hebben opgericht, brengt cliënten, hun familie, leerlingen van de basisschool, ouderen uit de wijk, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van De Oranjehof samen. Sociale verbinding en participatie staan centraal.

Start parade: Horicherhof (Corisbergweg), Heerlerbaan (eindpunt: Wijkpunt Peter Schunckstraat)

 

www.heerlerbaan100.nl
www.careculture.nl
www.stichtingaccu.nl