Emma

Toneelgroep Maastricht (NL)

Uitverkocht! Ruim 3.000 bezoekers gaan kijken naar ‘Emma’ door Toneelgroep Maastricht in de Emma Schoenfabriek Brunssum. De 9 voorstellingen zijn helemaal uitverkocht! Niet getreurd, er is genoeg moois te beleven tijdens Cultura Nova, klik hier voor het volledige programmaoverzicht.

 

Toneelgroep Maastricht brengt tijdens Cultura Nova 2018 de voorstelling Emma in de Emma schoenfabriek in Brunssum. Artistiek leider Servé Hermans tekent voor de regie en brengt de medewerkers van de Emma schoenfabriek, acteurs van Toneelgroep Maastricht, een fanfare en gardedansers samen voor een unieke, muzikale theaterproductie.

In Emma volgen we een dag uit het leven van de werknemers van de schoenfabriek. Een dag die ogenschijnlijk normaal begint. Maar dankzij de inmenging van de acteurs van Toneelgroep Maastricht, de samenzang van de schoenmakers van de Emmafabriek én de komst van een fanfare en gardedansers, groeit deze bedrieglijk gewone dag uit tot een heel bijzondere.

Met de voorstelling Emma wordt het 100 jarig bestaan van FSI gevierd en tegelijkertijd afscheid genomen van de oude Emmafabriek, die in het najaar van 2018 naar Kerkrade verhuist. De Emma schoenfabriek werd 87 jaar geleden opgericht door de Stichting FSI. Arbeiders die na een ongeval niet meer in de mijnen konden werken, vonden een nieuwe job in de fabriek. De Emma schoenfabriek was ooit de eerste sociale werkplaats in Nederland. Veel mensen die er nu werken hebben een zwakke positie op de arbeidsmarkt. De fabriek maakt veiligheidsschoenen die tot de allerbeste in hun soort worden gerekend. Ze worden wereldwijd verkocht.

Toneelgroep Maastricht

  • Regie Servé Hermans
  • Tekst Mieneke Bakker, Louis van Beek, Wiel Beijer, Ludo Costongs, Judith Pol, Michel Sluysmans
  • Spel Louis van Beek, Judith Pol, Suzan Seegers, Michel Sluysmans, Dries De Sutter en Stijn Vervoort
  • Zang Lies Verholle
  • Koor medewerkers van Emma Safety Footwear o.l.v. Elisabeth De Loore
  • Muziek Elisabeth De Loore, Kwinten Mordijck
  • M.m.v. Dansgroep KV De Waggelerre o.l.v. Rachel Senden en Fanfare Harpe Davids Brunssum
  • Met dank aan Parkstad Limburg Theaters

De voorstelling wordt door Toneelgroep Maastricht in coproductie gemaakt met festival Cultura Nova, FSI, Emma Safety Footwear, IBA Parkstad en Bovengronds.

www.toneelgroepmaastricht.nl