KID. (8+/18+)

Het Zuidelijk Toneel, BOG & HETPALEIS (NL/BE)

KID. Is een voorstelling voor kinderen over volwassenen én een voorstelling voor volwassenen over kinderen. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling namelijk allebei vanaf de andere kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort. Voor kinderen vanaf 8 jaar en voor volwassen vanaf 18 jaar. “KID. is avontuurlijk, uitdagend en ongemeen grappig. Het is een ronduit briljante voorstelling” – Theaterkrant.nl

KID. een voorstelling voor kinderen over volwassenen (8+)
KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de volwassenen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, hoeveel stenen en fluitjes er voorbijkomen. In KID. kijken we met nieuwe blik naar kinderen en volwassenen, naar hun verschillen. Zijn die er wel? En zijn er nog andere groepen mensen? En wanneer hoor je bij een groep? En wat doen die dieren hier eigenlijk?

KID. een voorstelling voor volwassenen over kinderen (18+)
KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de kinderen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, welke dilemma’s en tegenstrijdigheden er voorbijkomen. In KID. onderzoekt BOG. de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. En wat doen die dieren hier eigenlijk?

BOG.
BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Hun eerste voorstellingen BOG. een poging het leven te herstructureren en MEN. de mening herzien werden met verschillende theaterprijzen bekroond.

Van en door: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen
Eindregie: Jetse Batelaan
Dramaturgie: Roos Euwe
Scenografie: Decoratelier Jozef Wouters
Kostuums: Johanna Trudzinski
Productie: Vera Vlot
Technische productie: Emiel Rietvelt
Zakelijke leiding: Anne Baltus
Publiciteit, productie en technische realisatie: BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis

www.bogcollectie.com
www.hzt.nl
www.hetpaleis.be