Paris de Nuit

Recirquel (HU)

Een avond van schoonheid en verlangens

Recirquel, onder bevlogen artistieke leiding van oprichter Bence Vági, was in 2015 te gast bij Cultura Nova met de succesvolle voorstelling ‘The Naked Clown’. Sinds de oprichting zes jaar geleden, reisde Recirquel Company Budapest al naar verschillende plaatsen in de wereld. Het doel van Vági is het introduceren van een nieuw genre van hededaags circus –  bestaande uit een mix van fysiek theater, dans en circus – waarin het culturele erfgoed van Oost- en Centraal-Europa tevens tot uitdrukking komt.

Ontdek het geheime Parijs dat u altijd al wilde leren kennen
Verbluffende circusartiesten, dansers, zangers en muzikanten brengen de decadente maar geliefde nachten van Parijs weer tot leven. Ontdek de verborgen kanten van Montmartre, waar Picasso, Henry Miller, Modigliani, Josephine Baker en Brassaï vertoefden in de schaduw van de nacht. ‘Paris de Nuit’ brengt een unieke ervaring tot leven: het geheime Parijs dat u altijd al wilde leren kennen. Illusoire momenten uit het leven van prostituees en venters, heimelijke geliefden en andere randfiguren in het tussenoorlogse Parijs. Een avond gevuld met lust, liefde, eenzaamheid en decadentie in een sensationele performance van Recirquel.

De pers is laaiend enthousiast over Recirquel:
Annette Embrechts schreef voor de Volkskrant: “Een koorddanseres laat Turks fruit van haar achterste happen; grijze heren op rij één veranderen pardoes in oude snoepers. Zes muzikanten spelen zwoele jazz vanonder een metershoge boudoirspiegel. Een zangeres, vooral gloedvol in de lage registers, wordt op schouders en trapezes gehesen. Paris de Nuit is een verleidelijke ode aan het gouden tijdperk van het Parijse variété” (****).

“From start to finish, this is a thrilling show that demands to be seen and truly deserves to be”, aldus Broadway Baby (*****).

Ook Voice Magazine, “Your hands will tingle from the clapping”, en A Younger Theatre, “The cast catches your breath and steals it away”, belonen de voorstelling met maar liefst vijf sterren.

Zaal: RABOzaal (Theater Heerlen)

www.recirquel.com