Cultura Nova

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties, in samenwerking met culturele en andere partners, zoals Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis en Filmhuis De Spiegel.

Cultura Nova daagt uit, prikkelt, verrast en boeit. Al 28 jaar.

Lees meer

Het festival is ontstaan vanuit het verlangen ander theater te bieden dan het reguliere aanbod, buiten de officiële zalen. Cultura Nova zocht naar vernieuwende crossovers met beeldende kracht en kwaliteit. Naar interactie tussen locatie en voorstelling en tussen voorstelling en publiek. Cultura Nova weet te raken met theater in een verlaten kasteel, dans in een zandgroeve en concerten in een parkeergarage. Inmiddels is Cultura Nova bekend om haar bijzondere programmering op buitengewone locaties. Met intieme ontmoetingen en grootse ensceneringen. Met wereldberoemde internationale acts en beginnende theatermakers uit de regio.

Het festival stimuleert al 28 jaar talentontwikkeling door een podium te bieden aan vernieuwende makers. Als coproducent verleidt Cultura Nova sinds enkele jaren jonge (inter)nationale makers om zich te laten inspireren door het DNA van de regio, met zijn eigen(zinnige) culturele en ruimtelijke dynamiek. Met onder meer kwalitatief hoogstaand jeugdtheater helpt Cultura Nova liefde voor het theater te ontwikkelen. Theater dat ontroert, fascineert, schuurt en verbindt, dat is Cultura Nova.

Eten & slapen

Tafelen@CulturaNova

Dagelijks diner in de Spiegeltent

festivalculturanovaheerlen2018vanmelick(2)

Tijdens Cultura Nova kunt u elke avond dineren in de Spiegeltent. U geniet van een 3-gangenmenu zodat u op tijd bent voor het avondprogramma.
Meer informatie over menu en prijzen.

Overnachten

VVV Zuid-Limburg

vvvlogo

Er is een ruim aanbod aan over­nachtings­mogelijk­heden in Zuid-Limburg. Klik hier voor meer informatie over plaatselijke hotels, bed & breakfasts, pensions etc.

Urban Sleepover

Overnachten in hartje Heerlen!

festivalculturanovaheerlenurbansleepover2017-3

Durf jij dit slaapavontuur in de stadse wildernis aan? De ‘Urban Sleepover’, mogelijk gemaakt door De Vijf Pleintjes en Heerlen Mijn Stad. Lees er alles over en reserveer snel!

Bereikbaarheid

Parkeren

Parkeermogelijkheden Heerlen

qparklogo
interparking

Er is genoeg mogelijkheid tot parkeren bij Q-park of Interparking Maanplein.

Openbaar vervoer

Reizen met Arriva en NS

Maastricht_Arriva_treinen_2016

Het centrum van Heerlen is zeer goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Het Centraal Station ligt slechts op enkele minuten loopafstand van het festivalplein.
Kijk voor meer informatie over de reistijden van- en naar Heerlen op http://9292.nl/

Heerlen Mijn Stad

Promotie binnenstad Heerlen

HeerlenMijnStad is een centrumorganisatie die zich tot doel stelt het centrum van Heerlen aantrekkelijker en sfeervoller te maken.

Klik hier voor meer informatie >

Vrijwilligers gezocht!

Meewerken aan Cultura Nova?

Cultura Nova Zomerfestival Heerlen zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Er zijn extra handen nodig voor onder andere het opbouwen en afbreken van locaties en decors, ondersteunen in de publiciteit en publieksbegeleiding.

Ieder jaar werken zo’n 70 vrijwilligers mee om Cultura Nova tot een onvergetelijk feest te maken. Meewerken met Cultura Nova staat garant voor veel gezelligheid, sfeer en mooie voorstellingen. Je komt voor en ook eens achter de schermen, werkt samen met gezelschappen en kunt gratis naar voorstellingen.

Kijk hier in het archief van Cultura Nova