Alice on the run

Titanick (DE)

Openlucht theaterspektakel

Woensdag 29 t/m 31 augustus voert Theater Titanick tijdens Cultura Nova een hedendaagse versie op van Alice in Wonderland. Theater Titanick, opgericht door kunstenaars uit Münster en Leipzig, is geen onbekende voor Cultura Nova. Vorig jaar was het gezelschap twee avonden lang de spectaculaire openingsact van Cultura Nova 2017.

Nu komen ze naar Kerkrade met ‘Alice on the run’. ‘Alice on the run’ is een spectaculaire openluchtvoorstelling, waarin bezoekers op een reis worden meegenomen naar het onbekende. In haar zoektocht naar een nieuw ‘thuis’ ontmoet Alice bizarre figuren, ontwortelde zwerfdieren en grimmige bewakers. Lewis Carrolls fabel Alice in Wonderland wordt naar het heden gebracht – met inbegrip van hedendaagse problemen, zoals de vluchtelingencrisis – zonder de aantasting van de originele magie.

Thuis is een vluchtige plek. Dat ervaart ook Alice als haar huis plotseling wordt gesloopt en haar vriend, het konijn, verdwijnt. In een ‘badboot’ begint ze aan een odyssee door het onbekende. Op zoek naar een nieuwe plek die ze haar ‘thuis’ mag noemen… Onderweg ontmoet ze merkwaardige figuren, ontwortelde clochards en grimmige bewakers.

Vluchten voor oorlog, honger en vervolging is een van de meest uitdagende kwesties van onze tijd. In ‘Alice on the run’ tilt Theater Titanick de sprookjesachtige zoektocht van Alice in Wonderland naar het witte konijn naar het hier en nu. Het Duitse spektakelgezelschap leest de fabel van Lewis Carroll politiek, maar zonder haar magie weg te nemen. Getuige ook de publieksprijs die Titanick voor deze spectaculaire openluchtvoorstelling in de wacht sleepte op het internationale straattheaterfestival van Holzminden (Du). “Flucht und Vertreibung sind die großen Themen der Zeit. Dass sich das Theater Titanick dem stellt, ist nicht verwunderlich. Und überrascht doch”, schreef de Westfälische Nachrichten.

De fantasie, de droom en het absurde worden uitgedrukt met meesterschap” – La Provincia (Las Palmas, 2017)

Ontroerend en spectaculair” – Westfalische Nachtrichten (2018)

www.titanick.de

Toegift voor een ander

Cultura Nova wil haar voorstellingen graag voor iedereen toegankelijk maken. Daarom bestaat de mogelijkheid om (een) extra ticket(s) te kopen voor de voorstelling van Titanick voor anderen die het goed kunnen gebruiken. Deze actie is verbonden aan de Landelijke actie verenigde Podiumkunsten Festivals. Toegift-tickets zijn te bestellen via Parkstad Limburg Theaters.