Antifest

PANDA (NL)

Poëtische theaterperformance

Stadsdichter Merlijn Huntjens en theatermaker Nina Willems (PANDA) hebben samen met grafisch vormgever Guus Prevoo Heerlen en haar inwoners binnenstebuiten gekeerd. Dat heeft geleid tot de eerste echte papieren PANDA-publicatie: het Antifestmodel. Speciaal voor de presentatie van het Antifest heeft het Heerlense collectief een theatrale performance gemaakt. Niet te missen voor Heerlenaren (en andere theaterliefhebbers).

Tijdens Cultura Nova 2017 begonnen de leden van PANDA met hun onderzoek naar alle identiteiten die Heerlen in de loop van de tijd heeft gehad. Ze hebben nauwkeurig gekeken, geluisterd en zo nu en dan een goede kop thee gedronken met de Baron von Münchhausen. Inmiddels zijn we weer een jaar verder, heeft de tijd flink stilgestaan en is het moment aangebroken om de bevindingen te presenteren.

In de splinternieuwe theatrale performance die Huntjens, Willems en Prevoo speciaal gemaakt hebben voor de presentatie van het Antifest, wordt alles nog eens haarfijn verduidelijkt. Of ‘ontduidelijkt’. Een ding is zeker: al zit de Heerlenaar nog zo diep in zijn mentale moeras, PANDA heeft altijd een waarheid in pacht.

Credits:
Coaching Antifestmodel: Remy Kroese en Marlies Vermeulen (Dear Hunter)
Decorontwerp:  Tim Scheffers
Kostuumontwerp: Esther Sloots
Productie: Julia Herberghs
PR: Rian Moonen
Fotografie: Pascal Moors (Nose for Photography)
Met dank aan: Via Zuid, SCHUNCK (Randland)

De try-out van Antifest op maandag 27 augustus heeft een gereduceerd tarief van €5,-.

Zaal: VEBEGO foyer – Theater Heerlen

www.pandacollectief.wordpress.com

‘Antifest’ sluit aan de bij de thematiek van themaperiode ‘Bovengronds’ van Gemeente Heerlen.