Beyond the Wall

Stichting Street Art (int.)

Net als voorgaande jaren draagt Stichting Street Art tijdens Cultura Nova met nieuwe murals bij aan de (stads)ontwikkeling en attractiviteit van Heerlen. De werken die in de afgelopen jaren onder de vlag van de stichting gecreëerd zijn, hebben Heerlen zowel nationaal als internationaal veel erkenning én het predicaat ‘Mural Hoofdstad van Nederland’ opgeleverd.

Gallery XXL op de Heerlerbaan
Dit jaar zijn twee enorme murals het middelpunt van de viering van 100 jaar Heerlerbaan op 31 augustus. Aan de Peter Schunckstraat wordt de reeds bestaande ‘Havenarbeider’ van Hendrik Beikirch uit 2014 aangevuld met murals van de Spaans-Argentijnse kunstenares Hyuro en de Amerikaanse kunstenaar Isaac Tin Wei Lin. Deze twee muurschilderingen zijn de start van het project ‘Gallery XXL Heerlen’ dat voorbereid en begeleid wordt door Rafael Schacter uit Londen. Schacter is bekend als auteur van ‘The World Atlas of Street Art and Graffiti’. Als curator werkte hij o.a. voor de Tate Gallery. Samen met de Stichting StreetArt, Weller en bewoners werkt hij aan een internationaal aansprekende hotspot van XXL-murals.

Nieuwe murals in het centrum
Vorig jaar werkten Clet (FR), Dan Witz (VS) en Pablo Delgado (MEX) tijdens Cultura Nova op verassende plekken in het centrum van Heerlen. Dit jaar zullen opnieuw drie kunstenaars garant staan voor niet voor de hand liggende acties op bijzondere locaties in de binnenstad. Op het festivalplein zal ook de infocontainer van de Rabobank door street art-kunstenaars ‘aangepakt’ worden. Deze zal als informatiecentrum dienen voor de vele street art-activiteiten die in Heerlen plaatsvinden.

Vrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september in en rond de binnenstad van Heerlen (route op festivalplein op te halen). 

Vrijdag 31 augustus 19:30 opening Murals Heerlerbaan (zie evenement ‘Duende‘). 

www.heerlenmurals.nl