Cantina

Laika (BE)

Theatrale culinaire belevenis

Het Belgische theatergezelschap Laika strijkt met ‘Cantina’ neer in Heerlen en opent tijdens Cultura Nova een feestelijke kantine in een tent op het Burg. Van Grunsvenplein. Bij binnenkomst kom je in een theatrale wereld terecht van mensen die samen dromen, vloeken, lachen en eten. ‘Cantina’ is meer dan een voorstelling.

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, waar je snel iets eet, iets drinkt, het nieuws becommentarieert en je baas uitscheldt. Een plek van komen en gaan. Om te lang te blijven hangen als je te dorstig bent. In Italië is een ‘cantina’ een koude kelder waar je wijn laat rijpen. Een provisiekast vol met blikken opgelegde augurken, geconserveerde tomaten, gekonfijte citroen. Bij ons roept kantine het beeld op van een kille ruimte met lange tafels waar te veel mensen samen eten. In Mexico is het een lokaal met een speciale sfeer. Plastic stoelen, kleurrijke muren, verbleekte parasols. Waar wordt gedronken en stevige gesprekken worden gevoerd.

‘Cantina’ van Laika is dat alles samen. Een plek waar verschillende werelden tevoorschijn worden getoverd, waar droom en werkelijkheid versmelten. Een plek waar acteurs en zangers je in vervoering brengen. En waar je bovenal heerlijk eten krijgt voorgeschoteld. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen!

Laika maakt ‘theater der zinnen‘: voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. De fascinatie van Laika voor jonge toeschouwers ligt in hun verrassende ontdekking van de wereld. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet evident. Of het nu gaat om gevoelens en ideeën, of om smaken, geuren en kleuren: de wereld is één groot oord van ontdekking.

Voor u het goed en wel beseft blijkt de buur naast u misschien gewoon deel uit te maken van het gezelschap, doet die zijn jas plots uit en toont die zijn vocale kwaliteiten.’ – Concertnews.be

Prijs is inclusief maaltijd!

www.laika.be