Cinema Urbana – Buitenluchtbioscoop op het Festivalplein

Cultura Nova en Filmhuis De Spiegel presenteren:

OPENLUCHTBIOSCOOP op het festivalterrein van CULTURA NOVA. Elke avond vanaf 21.00 u. (zon onder 20.30 u.) zijn er filmvoorstellingen op het festivalterrein aan het van Grunsvenplein. ‘Cinema Urbana’ is voor filmliefhebbers die zich willen laten verrassen met films die met ‘Urban’ te maken hebben.

Entree: vrije gave (vanaf € 2,50); er staan bussen bij de ingang. Om geen last te hebben van de muziek en het lawaai van de bezoekers gaan we ‘silent disco’-apparatuur inzetten; houd er rekening mee dat hiervoor een borg van € 10 betaald moet worden (geen pin aanwezig).

 

FILMPROGRAMMA 

za 25 aug LIMBURG KORT
CINESUD
 avond
90′ div.
zo 26 aug VISAGE VILLAGE 90′ Agnes Varda
ma 27 aug HIGH-RISE 119′ Ben Wheatley
di 28 aug TAMPOPO 114′ Juzo Itam
wo 29 aug MY GENERATION 85′ David Batty
do 30 aug n.n.b. over BASQUIAT i.s.m. SCHUNCK* 90′ n.n.b.
vr 31 aug DE WILDE STAD 85′ Mark Verkerk
za 1 sept SPRINGBREAKERS 92′ Harmony Cornine

 

Korte film als voorprogramma:        BELINDA 12 min

Studio AKATAK maakte op uitnodiging van Festival Cement een portret van actrice Belinda van der Stoep. De zussen Lotte en Karlijn (AKATAK) startten hun project met een interview, waarin Belinda vertelde over haar droom om in een kostuumdrama te spelen en haar fascinatie voor de tijd van Lodewijk XIV. Aansluitend kreeg Belinda – als verrassing – de mogelijkheid om Marie-Antoinette tot leven te wekken. Hieruit is het guerrilla filmexperiment ‘BELINDA’ ontstaan. Lotte en Karlijn omschrijven deze korte film zelf als “een geschiedenis die nooit heeft bestaan, geïnspireerd op actrice Belinda van der Stoep.”

 

Voor een uitgebreide versie van het programma en meer informatie over Filmhuis de Spiegel klik hier

We nodigen u tevens uit op een geweldige locatie voor de GRATIS openluchtfilmvoorstelling op zaterdag 25 augustus in het Aambos. Ingang via Molenberglaan. In het voorprogramma vanaf 20:00u muziek van ’the Piano has been Drinkin’, de band rond zanger/performer Teo Verstappen. Drank en hapjes zijn verkrijgbaar. Steun het Filmhuis en maak daar gebruik van. Voor meer informatie klik hier