De-/Reconstructie Studio 54

De-/Reconstructie Studio 54

Dansen in de voormalige Studio 54

Wie heeft er niet gedanst in de roemruchte discotheek Studio 54 aan de Pancratiusstraat? Voordat het pand tegen de vlakte gaat, krijg je nog drie avonden de kans om uit je dak te gaan. Lokale en bekende dj’s laten oude tijden herleven met fijne sets van (old school) hiphop, (classic) house en funk & soul. Put your dancing shoes on!

Het was jarenlang de place to be: Sanssouci, de Ouwe Stomp, Studio 54 en later het extravagante Splash NY en haar opvolgers. De plek werd groots voor elke generatie. Na jaren van leegstand wordt het pand nu afgebroken en mag er in 2020 pas weer gedanst worden. In de nieuwe zaal van poppodium NIEUWE NOR.

Wie niet zo lang wil wachten, moet erbij zijn op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september. Dan gaan we nog één keer dansen op locatie in Studio 54 én in de zaal van poppodium NIEUWE NOR. Lokale & bekende dj’s uit de glorieuze periodes van het pand zorgen voor drie onvergetelijke avonden met elk hun eigen tijdsgeest. De vrijdag staat in het teken van hiphop, op zaterdag duiken we in de house-geschiedenis en op zondag brengen we je terug naar de Ouwe Stomp en de funk & soul uit de beginjaren van Studio 54.

Poppodium NIEUWE NOR houdt in haar programmering altijd oog voor belangrijke subculturen in Heerlen. Zo zijn er nog steeds new wave artiesten te horen, maar evengoed vooruitstrevende dancegenres en hiphop. En nu dus op veler verzoek nog één keer Studio 54.

Een project in het kader van ‘Bovengronds’.

Kaartverkoop via NIEUWE NOR