Invisible (8+)

kabinet k (BE)

In Invisible staan drie professionele dansers en vier kinderen op het podium. Ze brengen een ontroerende dansvoorstelling over loutering, hoop en troost in een wereld van wol.
De voorstelling is gebaseerd op verhalen die gaan over het moment waarop alles wat vertrouwd is wordt weggevaagd, de wereld een vreemde, kille plek wordt en ieder mens aan zichzelf is overgeleverd. Hoe we dansen op het slappe koord tussen alles en niets. Hoe we fluiten in het donker.

Over het leven dat steeds weer de bovenhand neemt, hoe dan ook.
“Alles kan en, dat is het knappe eraan, welke interpretatie je er zelf ook aan geeft: het blijft verdomd mooi om naar te kijken.” Magali Degrande in Het Nieuwsblad (****)

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk.

kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel. Invisible is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zaal: Limburgzaal (Theater Heerlen)

Choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven
Dans: Louise Tanoto, Jacob Ingram-Dodd, Kwint Manshoven, Titus Messiaen, Lisse
Vandevoort, Sueli Besson, Naïm Glas
Muziek: Stijn Ylode De Gezelle
Scenografie: Stef Stessel
Lichtontwerp: Stef Stessel & Barbara De Wit
Dramaturgie: Mieke Versyp & Liesbeth De Clercq (stage UIA)
Kostuums: Valerie Le Roy
Techniek: Barbara De Wit & Lorin Duquesne
Productie: kabinet k & hetpaleis
Coproductie STUK
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap & de stad Gent
Met dank aan NTGent

www.kabinetk.be