Park Urbana – Festivalplein / Burg. van Grunsvenplein

vr 24 augustus t/m zo 2 september

Het Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting voor publiek en artiesten. Een gezellig etentje vóór de voorstelling en een drankje en een goed gesprek erna. Spraakmakende interviews en discussies die worden uitgezonden op L1. Maar ook de plek voor verrassende performances, leuke kindervoorstellingen, elke avond een nieuwe band in de Spiegeltent, en nog veel meer.

Na het grote succes van Park Urbana de afgelopen twee jaar tovert Cultura Nova het Festivalplein ook dit jaar weer om in een – tijdelijk – stadspark. Dit jaar kun je van de heerlijke Cultura Novasfeer, genieten op en rond de houten objecten van een palletlandschap met het heerlijke strandje bij de fontein, verzinken in de verhalen van Els Huvers Kopsalon, je zintuigen laten prikkelen in het spektakeltheater van Kitonb, een film pakken in onze eigen bioscoop Cinema Urbana of je vergapen aan het natuurschoon dat botanist/kunstenaar Stefan Cools met zijn Vlindermobiel aantrekt. Park Urbana is in ontwikkeling; samen met IBA Parkstad andere partners en kunstenaars geeft Cultura Nova vorm aan een tijdelijk stadspark dat bedoelt is als een aanzet voor een blijvend park in de binnenstad.

In het weekend en op woensdag vanaf 12.00 uur en de rest van de week vanaf 17.00 uur valt er veel te beleven op het Festivalplein – Park Urbana.