STIL.de beeldentuin

Hoge Fronten / Lieke Benders (NL)

Treed tijdens Cultura Nova binnen in STIL.de beeldentuin. Maak samen met anderen een zwijgzame wandeling door het duister. Beleef een visuele performance in modernistische stijl, geïnspireerd op het gedachtegoed van filosoof Ludwig Wittgenstein. Met videowerk van Arjen Klerkx. 

STIL.de beeldentuin gaat over de kracht van het onuitgesproken woord. Over de ethiek van het zwijgen. Over zijn helende gave en zijn vernietigende kracht. Waarin het zwijgen wordt opgelegd en gevraagd wordt om letterlijk woorden te wegen.

STIL.de beeldentuin is een initiatief van theatermaker Lieke Benders en onderdeel van het unieke project STIL.. Vanuit Klooster Wittem en STIL.het lab onderzoekt zij samen met haar team vier jaar lang het belang van stilte en stilstaan in een steeds maar roerigere maatschappij. Deze bevindingen worden getoond en gespeeld op verschillende plekken in Nederland en België en groeien in 2020 uit tot één groot reizend museum. Na het eerste themajaar STIL.de natuur, met STIL.de expositie als eerste zaal, volgt dit jaar STIL.zwijgen met STIL.de beeldentuin als tweede museumzaal.

Een productie van Hoge Fronten/ Lieke Benders in coproductie met Cultura Nova, mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies en bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Klooster Wittem, BankGiro Loterij Fonds en C-TAKT (BE).

Niet geschikt voor mensen moeilijk ter been. Trek stevige schoenen aan.
STIL.de beeldentuin speelt zich af in de achtertuin van Superstudios – in Heerlen ook wel bekend als het voormalige retraitehuis en UTP-gebouw ontworpen door Frits Peutz aan de Oliemolenstraat 60. Superstudios is een concept dat zzp’ers en start-ups de gelegenheid biedt om een werkplek te huren.

De voorstellingen vinden plaats van 26/8 t/m 1/9.
Op donderdag 23/8 (1 dag voor de officiële start van Cultura Nova) kunt u een TRY-OUT bezoeken 
tegen gereduceerd tarief.

www.hogefronten.nl