The Human Dance

playField. (BE)

Interactieve theatrale installatie

Stap in een nieuwe wereld. Een wereld van geluid, waarin alles verandert, verplaatst, trilt, connecteert, communiceert, musiceert. In The Human Dance van het jonge collectief playField. valt de rol van toeschouwer en maker samen. Zet je hoofdtelefoon op, loop rond en maak je eigen choreografie van het onvoorspelbare.

In de wereld van The Human Dance is alles in beweging. Je stapt binnen in een driedimensionale wereld van geluid, een parallelle realiteit waarin je op een intuïtieve manier jouw invloed op de dingen rondom je kan ontdekken. Via een hoofdtelefoon krijgt elke toeschouwer in deze geluidsinstallatie een eigen individueel geluid. Ook hoor je de impact van jouw aanwezigheid in de ruimte. Door je te verplaatsen en een verbinding aan te gaan met de andere toeschouwers, componeer je mee aan het geheel. Langzamerhand worden bepaalde patronen blootgelegd. Zo word je binnengeleid in een wereld van verschillende perspectieven en een choreografie van het onvoorspelbare.

playField. is een jong collectief bestaande uit Tim de Paepe, Lana Schneider en Marthe Schneider. In hun werk onderzoeken deze makers de grens tussen acteur en toeschouwer. Welke invloed heeft de ongeschreven dialoog tussen publiek en acteurs op de ervaring van de toeschouwer? En wat gebeurt er als de toeschouwer zelf deelnemer wordt? Door de manier van werken van playField. zijn niet alleen de makers verantwoordelijk voor het laten slagen van een voorstelling, maar evenzeer de toeschouwers.

In The Human Dance onderzoekt playField. specifiek de verbindingen tussen mensen – de toeschouwers in dit geval – en hun verhouding ten opzichte van elkaar en de ruimte waarin ze zich bevinden: een subtiele choreografie van het onvoorspelbare.

www.playfield.be