VAN GELUK SPREKEN

De Kopsalon voor Hoofdzaken (NL)

Naar ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ ga je niet voor je haar, maar voor je hoofd. Luister in een kappersstoel voor de spiegel naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en je stapt met een fris hoofd de salon weer uit.

“Een mooie omkadering, verrassende verhalen en rijke ontmoetingen”, schreef een bezoeker in het gastenboek van ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ in 2016. Ook dit jaar staat deze audioinstallatie garant voor een verrassende draai aan je gedachten. Een positieve draai dan wel, want het gaat in ‘De Kopsalon’ over geluk.

Trots, veerkracht en gunstig toeval
De verhalen worden verteld door bewoners van de Heerlense wijk Eikenderveld. Zij keren in ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ het beeld dat de buitenwereld heeft van hun wijk. Niet door problemen te ontkennen, maar door een ander blikveld te bieden. ‘De Kopsalon’ legt zo een pijnpunt van deze tijd bloot, waarin de nadruk steeds meer ligt op de dingen die niet goed gaan. Dat lot valt ook Eikenderveld ten deel; een wijk die door de buitenwereld problematisch wordt genoemd. De bewoners laten een ander beeld zien. Aan de hand van persoonlijke verhalen over trots, veerkracht en gunstig toeval spreken zij van geluk!

VAN GELUK SPREKEN is mede mogelijk tot stand gekomen door Kansfonds. Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt.

Credits
Concept en verhalen: Els Huver
M.m.v. het project ‘VAN GELUK SPREKEN’ ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ is een
coproductie van Cultura Nova en
Stichting De Kopsalon, met steun van de
Bewonersraad Eikenderveld, FSI-fonds, Kansfonds, Gemeente Heerlen en Bovengronds

www.oorgetuige.eu